Image default
Ingatlan tippek

Nem kell dolgoznod ahhoz, hogy milliomos legyél!

Vonnák Péter okl. mérnök közgazdász, ingatlan értékbecslő- közvetítő

Ugye már Ön is álmodott arról, hogy otthonról, esetleg valamelyik népszerű turistaközpont kikötőiben hajózva keres pénzt anélkül, hogy az különösebb erőfeszítésébe kerülne?

 

A megoldás: ingatlanbefektetés, mint passzív jövedelem!

 

Az ingatlanhozamok nagyságának átlaga Magyarországon 5,24%, mely nemzetközi és Európai szinten is magasnak számít. Mindemellett megállapítható, hogy a lakásárak emelkedése elmúlt években egy körülbelül 10 éves lemaradást hozott be, ugyanakkor a lakásárak a hazai jövedelmek viszonylatában még mindig alulértékeltnek számítanak. Mire következtethetünk ebből?

A 2018-as trendek további lakásár emelkedést hozhatnak, bár ennek mértéke lassuló tendenciában folytatódhat.
Mindannyian szeretnénk jövőbe látni, és megmondani azt, hogy meddig lesznek tarthatóak a rendkívül alacsony kamatlábak, hogy alakulnak a hitellehetőségek, miként befolyásolja az új ingatlan építések gyorsulása, a külföldi befektetők aktív jelenléte, vagy a forint árfolyam a lakásárakat a jövőben, de hozamunk mindettől függetlenül egy kis odafigyeléssel könnyen mederben tartható.


Mi az a három legfontosabb dolog, amit a hozamunkat befolyásolja?


Elhelyezkedés: ettől függ az, hogy miként tudunk értéket teremteni a potenciális célközönségünk számára. A befektetésünk lokációjának kiválasztása során fektessünk kiemelt figyelmet a célcsoportunk igényeinek felmérésére, hogy később ennek megfelelően kínálhassuk a befektetésünket. Gondolkozzunk a befektetőink fejével, és gyűjtsük össze a számukra fontos és vonzó tulajdonságokat. Válaszoljuk meg kérdéseiket már azelőtt, hogy ők megkérdezték volna. Kínáljunk megoldást problémájukra, és informáljuk őket a befektetésünk tágabb környezetének tulajdonságairól, fejlődési tendenciáiról is.

Bekerülési ár: az alkufolyamat végkimenetele, az az ár, amiért a befektetésünkhöz hozzájutottunk. Minél alacsonyabb árat tudunk kialkudni, annál magasabb hozamot realizálhatunk a jövőben. Kulcsfontosságú tényező az alkufolyamat tudatos felépítése, céljaink meghatározása. Informálódjunk előzetesen tárgyalópartnerünkről, becsüljük meg a gyengeségeinket és erősségeinket egyaránt. Készüljünk fel az esetleges kérdésekre, és irányítsuk mi a beszélgetést. Az alkut zárjuk konkrét eredménnyel, majd határozzuk meg az alkufolyamatot követő lépéseket.

Hirdetés minősége: nem elég, hogy jó helyen, és jó áron jutottunk befektetéshez, azt a célunknak megfelelően tudnunk kell hasznosítani is, legyen szó ingatlanfejlesztésről, eladásról vagy akár bérbeadásról. Ehhez meg kell kezdenünk egy ingatlanfelkészítési folyamatot, mely során az ingatlanunkból kihozzuk a maximumot. Nagyobb beruházások esetén lehet szó felújításról, komolyabb átalakításokról is. Mindenképp alakítsuk ki ingatlanunkat a célközönségünknek megfelelő módon, az ő igényeihez igazítva. Készítsünk minőségi hirdetés szövegeket, melyeket egészítsünk ki megfelelő fotókkal, videókkal, és a technológia előrehaladásának köszönhető technológiai újításokkal (drónnal készített légi felvételek, 360 fokos kamerák felvételei stb.).


 


A minőségi hirdetések elkészítéséről következő számunkban még több információt tudhatnak meg. 

Related posts

Miért nem jön érdeklődő? – 4 gigantikus hiba

Glédában állva – azaz a rend fogalma

NYERESÉG ÉS ÜZLET Magazin

Home staging – igen/nem

Szólj hozzá

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény javítására. ELFOGADOM Olvass többet >>