Image default
Ingatlan tippek

Falfestés – evidencia vagy energiapazarlás?

A lakás értékesítése előtti falfestésről sokan azt mondják, merő pénzkidobás, hiszen az új lakó a maga ízlésének megfelelően festeti ki a helyet.

Ez annyiban igaz csupán, hogy a vásárló majd valóban alakítja a tereket és a színeket, ugyanakkor sokkal nagyobb az esélye a vásárlásnak egy olyan lakáshirdetés láttán, melyre jó ránézni, a lakás gusztusos, friss és tiszta, mint amelyiken egy lelakott, kopottabb vagy fakult falszín adja a hátteret.

A fal háttér vagy festővászon?

Bár a profizmusra törekszünk, az most nem fér össze egyéniségünk kifejezésével. Ebben az esetben a vevő fejével kell tudnunk gondolkozni. Inkább abban legyünk különlegesek, hogy a lakásunk szinte mindenki számára vonzó legyen. Lehet, hogy ez azt jelenti, hogy megszokottabb, jól bevált színeket használunk, viszont azok lágyságot, finomságot, harmóniát közvetítenek, ami nekünk jelenleg nagyon fontos lesz, hisz vevőt hoz a házhoz.

A hófehérrel nem lehet nagyot tévedni. A tisztaság hatását kelti, nagyítja a teret, és mindenféle színkombinációnak jó háttere.

A pasztellszínek is előnyösek, mert nem vonják magukra a figyelmet, ugyanakkor hangulatuk van, kiváltanak érzéseket, hatnak ránk. A halványlila, a bézs színei, a zöldvariációk, a sárga vajasabb, lágyabb és a tégla visszafogottabb árnyalatai kellemes meleg hatást keltenek, otthonossá teszik a teret.

Amennyiben a padlóburkolat világos színű, vihetjük tovább a falra annak árnyalatát, így szintén növeljük a térhatást.

Majdnem díszlettervezés…

De azért nem annyira szakmai. A függönyök és a textíliák nem csupán a színházban jeleznek különböző társadalmi osztályokat, miliőket, hanem otthonunkban is. Az sem mindegy, milyen anyagot választunk, az meg pláne nem, milyen színűt, mintázatút. A trendek, melyeket jó, ha követ, a lakás modernebbé és esztétikusabbá tételéhez kiválók, az eladásnál mindenből visszavehetünk két fokozatot. Színben és formában.

Úgy gondolkodjunk, mintha egy lakberendezési magazin számára készítenénk tereket. Itt is az a szabály működik, mint a falaknál, bár ide csempészhetünk be egy-egy élénkebb színt vagy mintát kis felületen.

  1. A belső tér egyéb színhatásokkal is élettelivé és vonzóvá válhat. Az asztalon egy szál vörös rózsa, vagy egy rózsaszín tulipán, a konyhapulton egy tálban 3 viruló narancs, esetleg az ágyon elhelyezett három, selymes felületű, mályvaszínben pompázó párna csodákat művelhet, ha ezt a háttér támogatja.
  2. A sötét, a harsány színek kerülendők, ahogyan a nagymintás felületek is.
  3. A kevesebb több, de egy minimális mennyiségre mindenképp szükség van. Nélküle rideg lesz minden helyiség.

Legközelebb a hibákra és azok helyrehozására fókuszálunk.

Related posts

Gyorsan eladod a lakásod? – A hirdetés szövege

Miért nem jön érdeklődő? – 4 gigantikus hiba

A lakástextilek – 5 tipp: melyiket, hogyan, mennyit?

NYERESÉG ÉS ÜZLET Magazin

Szólj hozzá

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény javítására. ELFOGADOM Olvass többet >>