Image default
Ingatlan tippek

Glédában állva – azaz a rend fogalma

Élni nem lehet, vagyis szerintünk nem jó úgy, hogy minden glédában áll körülöttünk és semmi esetlegesség vagy spontaneitás nincs otthonunkban. De az eladni kívánt lakás fotózása és a bemutatás előtt viszont pont erre van szükség.

Sajnos egy komolyabb selejtezést muszáj lesz véghez vinni. Minimum a fényképezés erejéig.

Konyha és étkező – se szagok, se tárgyak

Szinte semmilyen használati tárgy ne maradjon látható felületen. A konyhában a pulton és az asztalon ne legyen más látható, csupán egy kellemes érzést keltő dekoráció, ami lehet virág, szobanövény vagy gyümölcs. Esetleg két talpaspohár egy üveg borral. De nyoma se legyen a hétköznapi életnek, vagy csak nagyon rendezetten.  A tűzhely tetejét is mindenképp hajtsa le.

Mintha a dekor magazinban lennénk

A nappaliban is a minimálisra kell csökkenteni a látnivalókat. A lényeg a tér, erre kell felhívni a figyelmet majd a fénnyel is, de az egy másik cikkünk témája.

Innen is ki kell söpörni minden olyat, ami számunkra a szoba része, de egy idegen szemének zavaró kacat. Ruhákat, papucsot, táskát, laptopot, telefont, poharat, tollakat, vasalódeszkát, ruhaszárítót stb., pakoljunk el.

Ami maradhat: a bútorok, azok is minimalizálva, széppé varázsolva, a foteleken mutatós, de a környezethez szervesen illeszkedő színű párnák, egyéb egyszerű és esztétikus kiegészítők. Maximum kettő.

A nem használt hálószoba esete

A hálószobát ugyanígy kezeljük. Ami maradhat, az a bútorzat, valamint egy kellemes ágytakaró, párna, és némi dekoráció, de erről majd a felületek, kiegészítők részben értekezünk.

A szálloda mint múzsa

Ön már kitalálta, hogy a fürdőszobát is teljesen ki kell rámolni, hogy csak a letisztult felületek maradjanak meg, a csempe, és a fürdőszobabútorok által teremtett összkép. Ahogyan egy nívós hotel weboldalán látja, maximum két, szépre hajtogatott, megfelelő színű kistörölköző elhelyezése egy hófehér térben például mutatós lehet.

Nagyon fontos a mellékhelyiség és az előszoba. Egy kívülálló szemével kell szétnéznie ezeken a helyeken is. A fogason ne legyenek kabátok, szatyrok, a sarokban se legyen betámasztva semmilyen tárgy.

Lássuk csak a teret, a makulátlan falakat, a szép padlóburkolatot, illetve a rajta elhelyezett szőnyeget, ha van. A toalett is mentesítve legyen minden mozdítható használati tárgytól. Az ülőke teteje lehajtva tartandó.

Minden egyéb helyiség esetén fenti eljárásokat érdemes alkalmazni ahhoz, hogy olyan képeket tudjunk készíteni, amelyeken az látszik, hogy lakásunk hívogató, átlátható és rendes.

Valamint tiszta! Alapvető, hogy mindenhol ki legyen takarítva, a legkisebb sarokban is, mert ily módon szinte érezzük a kellemes tiszta illatot is. Ezt megerősítendő látogatás előtt mindenképpen szellőztessen ki, hogy élmény legyen a tetszetős lakás láttán hatalmasat sóhajtani.

Related posts

Ingatlanfelkészítés – virtuális megoldások

6 home staging tipp – és jön a vevő!

Miért nem jön érdeklődő? – 4 gigantikus hiba

Szólj hozzá

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény javítására. ELFOGADOM Olvass többet >>