Image default
Ingatlan tippek

Fontos a fotó az eladásnál?

Mi múlhat azon, hogy milyen képeket készítünk vagy készíttetünk az eladni kívánt lakásról?

Körülbelül minden. Az eladási kísérlet sikeressége. Egy lakás vonzereje, eladás esetén, a képeken áll vagy bukik.

Mely szempontokra kell kiemelten odafigyelni:

  1. A hely szelleme

A lakás vagy a ház belső tere legyen maximálisan rendben, tisztán, minden felesleges tárgy nélkül előkészítve. A helynek szinte csak szelleme legyen. Hasson úgy, mintha itt aztán egy személyiség sem lakna. Pasztellszínek, gyűrődésmentes felületek határozzák meg a teret.

 

  1. Fények

Gondoskodjon elegendő fényről! Mindig napfényben fotózzon! Ha napokig esik, akkor várja ki, amíg ragyogó napfény nem lesz újra. Ha hétköznap dolgozik, akkor hétvégén készítse el a fényképeket, de mindenképp nappali világosban. Teljesen más az összhatás, amikor kint sötét van, bent ég egy lámpa és az egész lakásból majdnem csak a fele látszik, az sem túl bizalomgerjesztően.

  1. Élesség

Alapvető. Erről nem is kellene beszélni, de mégis muszáj. Rengeteg hirdetésben életlen fotók láthatók, ami hiteltelenné teszi az eladót, valamint kétségbe vonja a lakás értékét. Optikai csalódás – mondhatnánk, hiszen az csak a fotó. De aki csak azt látja, annak ennyi épp elég: nem látható, nem bízom benne. A vevő érzésből dönt.

  1. Szemszög

Minél többet látunk egy eladni kívánt ingatlanból, annál jobb. Hogy ez mennyire megoldható, más kérdés. Természetesen hozza ki a legtöbbet a helyzetből. Egy létrára is felállhat azért, hogy jobban látható legyen a nappali vagy a háló elrendezése, állapota, helyzete, de ezt másképp, profibban is meg lehet oldani drónos videókkal. Ha különleges akar lenni, lehet békaperspektívából is képeket készíteni, de ezzel csínján bánjon, mert ritkán fér bele sok minden egy ilyen látószögbe. Maximum a csodálatos bolyhos szőnyeg kiemelése, illetve nagy tér bemutatása lehet a cél.

Related posts

A fürdőszoba felkészítése eladásra – tippek

NYERESÉG ÉS ÜZLET Magazin

Rés a pajzson, avagy miért probléma a felszíni hiba?

NYERESÉG ÉS ÜZLET Magazin

Glédában állva – azaz a rend fogalma

NYERESÉG ÉS ÜZLET Magazin

Szólj hozzá

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény javítására. ELFOGADOM Olvass többet >>