Image default
Ingatlan tippek

Rés a pajzson, avagy miért probléma a felszíni hiba?

Amikor eladásra kínáljuk az ingatlanunkat, nem csak a színek számítanak, hanem a nagy felületek állapota is. Mennyire elhasznált egy parketta, mikor voltak cserélve a kilincsek, láthatók-e lukak a falban, hogyan mutatnak az ablakkeretek?

Nézzen körbe egy idegen szemével! Ön már bizonyára megszokta a látványt, így nem tűnnek fel az apró hibák. Esetleg nem is itt lakott, így talán azért nem tulajdonít akkora jelentőséget egy-egy részletnek.

Felületkezelés

Ha a falon fúrt lyukak, hibák láthatók, vagy a tapétán keletkeztek szakadások, gyűrődések, esetleg megsárgult már itt-ott, akkor ezzel mindenképpen foglalkozni kell. Nagyon sokat ront az összképen, ha e problémákat nem orvosoljuk. Megéri!

A fényképeken ezek a részletek hangsúlyosan ki fognak emelkedni. Ne törődjön azzal, hogy a következő tulajdonos mit tesz majd az Ön munkájával, csak hozza rendbe a falakat, mert kis befektetéssel nagyot nyerhet.

A padló esetében is több megoldás lehetséges, mely a jelenlegi állapot, valamint a pénztárcánk vastagságának függvénye, illetve annak is, mi a cél. Felületi kezelés mindenképpen ajánlott kopott parketta esetén, kőlapoknál a hibás elemek cseréje, szőnyegpadló tekintetében alapvető a vizes tisztítás.

Mi marad a kezünkben?

A kilincsek sem tűnnek olyan eget rengető „szereplőnek”, pedig ha itt-ott lötyögnek, esetleg azok a klasszikusan semmilyen stílusúak, kopottak, akkor nem keltenek túl jó benyomást a látogatókban. Ez a személyes megtekintéskor lesz igazán éles helyzet. Érdemes egy működő, új, egységes kilincsrendszert kialakítani.

Az ablakokat, ajtókat sem kell lecserélni, ha eddig nem történt meg, de a rozogább keretek javítására, szépítésére érdemes némi pénzt szánni. Ha a vevő kezében marad az ablak, vagy zárt állapotban is érzékeli a huzatot, akkor azonnal számolni fog és ez nem biztos, hogy megkönnyíti az adásvétel létrejöttét.

Egy csepp, két csepp, öt csepp, vagy tíz…

Az eladásra szánt lakóhely szerelvényeinek, beépített gépek állapota, működőképessége a fotókról biztosan nem derül ki, emiatt nem kell, hogy fájjon a fejünk. Ugyanakkor személyes megtekintéskor a vevőjelölt érezhet késztetést – jogosan – arra, hogy ellenőrizze, hogy például a víz úgy folyik-e a csapból, ahogyan az optimális esetben elvárható.

A csaptelepek, zuhany csaptelepek, a mosdókagyló, a wc-kagyló, a tartály – mindegyikre fordítsunk figyelmet. Ne legyen csöpögés, szivárgás és működésképtelenség.

A beépített háztartási gépek nagyon jók, főleg, ha működnek. Amennyiben kis gond van velük, inkább csináltassuk meg azt, mint a vevőjelöltnek magyarázkodjunk és hitessük el vele, hogy ez igazán pici probléma. Miközben erről beszélünk, a vevőnek ez máris egy nyűg, amit majd meg kell oldania és egyből azon töri majd a fejét, hogy ezzel egy lapot kapott, aminek köszönhetően alkudhat az árból.

A következő témakörnek szinte semmi hírértéke nincs, annyira evidens, ennek ellenére lehet, hogy meg fog lepődni….

Related posts

6 home staging tipp – és jön a vevő!

Home staging – Hogyan tedd vonzóvá a nappalit?

Home staging – igen/nem

Szólj hozzá

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény javítására. ELFOGADOM Olvass többet >>