Image default
Tárgyalástechnika

Hogyan tárgyalj sikeresen? – 4 technikai tipp

 

  1. Szorongsz a tárgyalás előtt?

Kissé a legjobbak is, viszont a profik ettől nem megijednek, hanem használják ennek energiáját. A feszültség felpörgeti őket, nagyobb teljesítményre képesek általa, az izgalom doppingszerként hat rájuk. Ezt te is irányíthatod!

  1. Készülj egy szerződéstervezettel!

Ha egy „félkész” megállapodással érkezel a találkozóra, egyrészt te már tudod pontosan, hogy mit szeretnél. Lesz mihez igazodni, lesz mitől eltérni, de mindenképpen ad egy alapot, egy irányt, amely mentén el tudsz indulni. A másik fél számára is segítség lesz és meggyorsítja a folyamatot.

  1. Ne reagálj azonnal!

Hagyd, hogy a csend tegye a dolgát. A késleltetett reakció hagy időt a felszólalónak a felkészülésre, majd az elmondottak feldolgozására, valamint neked is marad időd átgondolni, amit hallottál. Mindemellett higgadt partner benyomását kelted, ráadásul nem fogsz elhamarkodott választ adni. Ne félj a beállt csendtől.

  1. Kérj tanácsot!

Ha valamiben nem vagy biztos a tárgyalás során, nyugodtan kérdezz a másik féltől. Ettől sokan tartanak, hiszen azt hiszik, hogy így a gyengeség látszatát keltik. Pedig pont az ellenkezője az igaz. Aki mer kérdezni, az sokkal magabiztosabb hatást kelt, mint aki pont a magabiztosságát akarja folyton demonstrálni.

Related posts

Nem a ruha teszi az embert?

NYERESÉG ÉS ÜZLET Magazin

A szerződéskötés folyamatának 3 szakasza – 3. rész

Hogyan tárgyalj nőként? – 4 tipp

Szólj hozzá

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény javítására. ELFOGADOM Olvass többet >>