Image default
Ingatlan tippek

Home staging – Hogyan tedd vonzóvá a nappalit?

Eladni készülsz, de nem tudod, melyik a nyerőbb: egy szépen kifestett üres lakást kínálj, melybe bármi belelátható, és amelyből az új tulajdonos bármit kihozhat, vagy inkább egy kellemes hatású otthont, ami ugyan félig kész van, mégis többet ígér?

Összeszedtük, mitől válik hívogatóvá egy szoba, és melyek azok az apróságok, amelyek elriaszthatják a vevőt.

A nappaliban alkalmazható jó ötletek:

  • a gyertyák fénye irányítja a tekintetet, tehát ha van olyan része a nappalinak, amelyre felhívnád a figyelmet, akkor köré helyezz el néhányat belőlük. Például kandalló vagy kanapé fölé.
  • szép szobanövényekkel élővé teheted a teret, és adott esetben segítenek kendőzni az egy sarokban összegyűlő kábelrengeteget, esetleg dugaljat.
  • a polcokra helyezz mutatós tárgyakat, könyveket, de ne túl sokat – így könnyű lesz letisztult hatást elérni, rend lesz, ugyanakkor otthonos marad a nappali.
  • ha van dohányzóasztal, akkor fontos lesz, hogy milyen szőnyeg kerül alá, ez ugyanis nagyon vonzza a szemet, és nem mindegy, hogy milyen az összhatás. Ha jól választod meg ezt a lakástextilt, akkor harmóniát ad, melegséget és nyugalmat.
  • helyezz el meleg színű párnákat az ágyra, fotelekbe, melyek lágyságot, puhaságot és szintén melegséget adnak a helyiségnek.

Amit ne tégy:

  • ne hagyd üresen! A teljesen üres nappaliból valóban bármi lehet, de a vevők többnyire nem tudják úgy elengedni a fantáziájukat, mint a tervezők, nem látják rögtön álmaik megvalósulását. Ráadásul túl személytelen, rideg.
  • régi tárgyakat se hagyj benne! Egy-egy ott felejtett darab nagyban rontja a lehetőségeid, ugyanis lehúzza az amúgy is szikár és kietlen összképet. Akkor inkább a semmi.
  • falból kilógó kábeleket szabadon hagyni. Ipari, félkész hatást kelt. A vevő otthont keres, nem egy felújításra váró csarnokot, még ha az 40 nm is.

Related posts

Egy ingatlan vagy egy életérzés?

NYERESÉG ÉS ÜZLET Magazin

Fontos a fotó az eladásnál?

NYERESÉG ÉS ÜZLET Magazin

A lakástextilek – 5 tipp: melyiket, hogyan, mennyit?

NYERESÉG ÉS ÜZLET Magazin

Szólj hozzá

Ez a weboldal cookie-kat használ a felhasználói élmény javítására. ELFOGADOM Olvass többet >>