A tudás hatalom Ajánlatok Gazdaságfejlesztés Gazdaságpolitika Mikrohitel

„Ezt a kurzust csak ajánlani lehet”: bárhol elérhető a Cádizi Egyetem mikrofinanszírozási mesterkurzusa

Pensive student with pen looking at online data on laptop display while working over educational project or preparing home assignment

Akár on-line is elvégezhető a „mikrofinanszírozási szakértő” végzettséget adó kurzus, melyet a Cádizi Egyetem kínál, és a Székesfehérvári Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal szoros együttműködésben dolgoztak ki. Az oktatás már elérhető, és rengetegféle háttérrel rendelkező szakembernek adhat hasznos ismereteket projektjei megvalósításához.

A kurzusról bővebb információ elérhető a https://microfinancecommunity.com/education/ oldalon. A spanyolországi Cádizi Egytem és a Székesfehérvári Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (RVA) közt 2015-ben indult együttműködés a kurzus kidolgozására vonatkozóan, és nemrég elindult a gyakorlatban is az oktatás.

A képzés három, egyenként három hónapos modulból áll: jogi ismeretek, projektmenedzsment és mikrofinanszírozás. Ezt követően szakdolgozatot készítenek a hallgatók, és a sikeres teljesítés után nemzetközileg elismert másoddiplomát kapnak. A teljes egészében távoktatási formában zajló képzés angol és spanyol nyelven elérhető.

Az egyik hallgató, Elena Torres Maestro beszámolt tapasztalatairól az RVA-nak. Elena orvosként dolgozik egy Cádiz környéki kórházban, de emellett az Ibermed (Doctors for Iberoamerica) civil szervezettel is együttműködik, mely az egészségvédelmi tevékenységen túl számos szociális programot is kínál: oktatást és mikrohitelezést is nyújt a rászorulóknak.

„Azért választottam ezt a kurzust, mert orvosként értek a gyógyításhoz, de kevés ismeretem van a szociális szféráról, a szociális szövetkezetekről, emberi jogokról és a mikrohitelről. Úgy éreztem, hogy erre a tudásra is szükségem van a sikeres terepmunkához és projektek indításához. Mindenkinek ajánlom ezt a képzést, aki szociális jellegű projekteken dolgozik, itt megkaphatja azokat a pénzügyi és jogi háttérismereteket, melyekkel bárhol a világon sikeresen tudja megvalósítani kezdeményezéseit” – mondta Elena Torres Maestro.

Ez is érdekelhet