Gazdaságfejlesztés Mikrohitel Üzletfejlesztés Vállalkozás finanszírozás Vállalkozásfejlesztés

Indul a Tapolcahitel 2!

Folytatódik a népszerű Tapolcahitel program – Tapolca Város Önkormányzata és a Veszprém Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány példamutató együttműködése jóvoltából alacsony, akár 2,5%-os kamattal juthatnak mikrohitelhez a helyi kisvállalkozások.

Öt éve indult útnak, és most folytatódhat Tapolca Város Kamattámogatási Programja, mely Veszprém megyében eddig egyedülálló módon, hármas összefogásnak köszönhetően rendkívül kedvező lehetőséget kínál a városban működő mikro- és kisvállalkozásoknak. A konstrukció Tapolca Város Önkormányzata pénzügyi támogatásával, a Veszprém Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (VMVA) forrásainak biztosításával, és a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (RVA) szakmai segítségnyújtásával valósul meg.

A konstrukció legkedvezőbb eleme a tapolcai székhelyű vállalkozásoknak kínált akár 2,5%-os kamatláb, mely az Önkormányzat hitelenkénti 4%-os kamattámogatásának köszönhetően ilyen kedvező (ugyanezen hitelekhez nem tapolcai vállalkozások 6,5 – 9,9%-os kamatért juthatnak hozzá). A „Tapolcahitel 1” program 2021 év végén lejárt, de a járványhelyzet okozta válság miatt igen indokolt volt két évvel történő a meghosszabbítása, melyet jóváhagyott az Önkormányzat.

A korábban meghirdetett két konstrukció kiegészült egy „Újrakezdési” konstrukcióval, amit akár 1 év türelmi idővel, az első évben 0%-os kamatszint mellett vehetnek igénybe a tapolcai vállalkozók. 

A program célcsoportja azon mikro- és kisvállalkozók, akik méretük folytán nem részesülhettek az elmúlt években a jegybanki NHP, illetve NHP+ programok forrásaiból. Számukra eddig is elérhetőek voltak a VMVA mikrohitel-konstrukciói, de nem ilyen kedvező kamat mellett.

Az 1-10 millió Ft körüli összeggel felvehető hitel azért is kedvező, mert szabadfelhasználású és beruházási célokra is lehet igényelni – árulta el Vonnák Péter, a VMVA ügyvezető igazgatója az aláírás alkalmával. Az igénylés nagyon egyszerű és ügyfélbarát módon, a www.tapolcahitel.hu oldalról megnyíló on-line felületen akár otthonról is indítható.

Szekfü Tibor, a VMVA elnöke, illetve a Székesfehérvári RVA igazgatója kiemelte, hogy a pénzügyi segítség mellett széles körű szolgáltatáscsomag áll a vállalkozók rendelkezésére. Az RVA-csoport tagjaként a VMVA olyan üzletfejlesztési szolgáltatásokkal várja ügyfeleit, mint az üzleti célú (önkormányzatok, ipari zónák, cégek és magán emberek tulajdonában álló) ingatlanok értékesítésének elősegítése és az értékesítés felgyorsítása, széles körű promóciós és marketingszolgáltatások, projektfejlesztés.

 

 

www.rvagroup.hu

 

Ez is érdekelhet