Gazdaságfejlesztés Gazdaságpolitika Mikrohitel Vállalkozásfejlesztés

Kis befektetéssel maximális hatékonyság: bennfentes tippek a GINOP Plusz 1.2.1-hez!

Pár hét múlva már be lehet adni az első pályázatokat a GINOP Plusz.1.2.1 kiírásra, mely mikro- és KKV-k technológiai és szervezeti megújulását támogatja, elsősorban informatikai megoldásokkal. A nagy roham előtt nem árt, ha pár bennfentes tippet is meghallgatunk projektünk hatékonyabbá tételéhez.

A most meghirdetett GINOP Plusz-1.2.1-21 felhívás célja a mikro-, kis- és középvállalkozások termelékenységének növelése, technológiai és szervezeti megújulásának támogatása. A keretösszeg összesen 200 milliárd Ft, egy pályázatra jutó támogatás 10 – 629 millió Ft között lehet, mely projektenként változó mértékben vissza nem térítendő jellegű – függően a tervezett eredményességi mutatóktól, tevékenységektől és a hatékony projektvégrehajtástól.

A pályázati felhívás három szakaszban nyílik meg, az első 100 milliárdos szakasz mindössze egy hétig, 2021. július 12. és július 19. között lesz nyitva.

A konstrukció várhatóan nagyon népszerű lesz a kezvezményezettek tág körének (legalább 3 főt foglalkoztató és legalább 1 lezárt üzleti évvel rendelkező vállalkozások), és a széles körű támogatható tevékenységeknek köszönhetően.

A pályázat keretében támogatható tevékenység a technológiafejlesztés, beleértve a termelési és szolgáltatási, valamint infokommunikációs technológia fejlesztését, a technológiai kapacitások bővítését, és az üzleti felhőszolgáltatások igénybevételét, továbbá az infrastrukturális és ingatlan beruházás, a tanácsadási és a képzési szolgáltatások igénybevétele, az eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licenc, a gyártási know-how beszerzése, valamint a megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása.

A GINOP 1.2.1 támogatható tevékenységei pont a COVID utáni megváltozott gazdasági élethez igazodnak – vélik szakértők. A szervezetfejlesztésbe, és modern üzletviteli megoldásokba fektetett pénzek többszörösen megtérülnek, kis befektetéssel könnyen meglódulhat a cégünk hatékonysága.

Az RVA szakértői  tippjei a sikeres pályázathoz:

  • Alkalmazkodjunk az „új normálishoz”: gondoljuk át, milyen megoldások segítettek (volna) a karantén alatti hatékony munkavégzésben (workflow vagy projekt menedzsment alkalmazás, webshop, kommunikációs rendszer stb), és tervezzük be őket a projektbe!
  • A projekt tényleg a megújulásról szóljon! Itt az idő modern, sokoldalú, rugalmas intelligens, felhőalapú megoldásokat betervezni! Ne feledjük, az auditált informatikai rendszer betervezése plusz vissza nem térítendő %-ot jelent!
  • Kérjünk segítséget! A pályázat összerakására nagyon kevés idő lesz, a végrehajtás pedig mindig több erőforrást igényel, mint hinnénk! Tervezzük be a profi pályázat- és projektmenedzsment szolgáltatást! Ne feledjük, a gyakori módosítási kérelmekkel vissza nem térítendő pénzeket bukhatunk!
  • Tervezzük meg a projekt csapatot, beszállítókkal együtt! Kikkel tudnánk jól együttműködni? Bátran tervezzük be őket a projektbe!
  • Gondoljunk a humán fejlesztésre is! Az új technológiára ki kell képezni az embereket, tervezzük be a szükséges tréningeket, kapacitásfejlesztést! Ez is plusz %-ot jelent a vissza nem térítendő projektrészben!
  • Az önállóan nem támogatható tevékenységek közt ott van a „jolly joker” ingatlanfejlesztés, de vigyázzunk, nem ez van a fő pályázati fókuszban! Ne csomagoljuk be a technológiai fejlesztések közé, hiszen ez utóbbinak kell a hangsúlyos elemnek lennie, és a fejlődés záloga ma már inkább a „felhőben”, mint a „téglában” van!

Többet szeretnél tudni vállalkozásfejlesztési szolgáltatásainkról?

Keress minket a www.rvagroup.hu weboldalon.

Ez is érdekelhet