A tudás hatalom Ajánlatok Gazdaságfejlesztés Gazdaságpolitika

Szervezetfejlesztő tréner – új képzés indul az Óbudai Egyetemen

Processed with VSCO with fs4 preset

Jól hasznosítható, gyakorlatorientált és modern szaktudást kapnak az Óbudai Egyetemen 2021. szeptemberben induló szervezetfejlesztő tréner képzés hallgatói. A kurzust mindenkinek ajánlják, aki emberekkel foglalkozik, de kiváltképp azoknak, akik egy szervezet szeretnének felkészíteni a változó környezethez való alkalmazkodásra.

Új, három féléves képzésre várja hallgatóit az Óbudai Egyetem, melyet a Pannonjob Kft.-vel együttműködésben dolgozott ki. Az akkreditált szervezetfejlesztő tréner szakirányú felsőoktatási továbbképzés célja – a folyamatosan változó gazdasági és piaci környezet változásaihoz igazodóan – olyan szakemberek képzése, akik felismerik és tudomásul veszik az emberi erőforrások felértékelődésének megváltozhatatlan tényét.

A tréningek szervezése és megtartása különleges kompetenciákat igényel, melyeket modern és gyakorlati megközelítésben adnak át az oktatók, többek közt olyan új tantárgyak keretében, mint tréneri prezentáció, tárgyalástechnika, tréneri etika.

„A képzés mindenkinek hasznos, aki úgy gondolja, hogy igénye van az önismeretre, élete során törekedne az emberi kapcsolataiban jobban eligazodni, szeretne jobban kommunikálni, tárgyalni, jól motiválni, hatást gyakorolni, de kiemelten fontos lehet vezetőknek, akik egy szervezetet irányítanak” – mondta Fejes Gábor egyetemi oktató az Üzleti TV-nek adott interjújában.

További információk a képzésről:

http://amk.uni-obuda.hu/index.php/hu/felvetelizoknek/kepzeseink/14-kepzeseink/1143-szervezetfejleszto-trener

 

A vállalati siker 5 kulcstényezője

Egy vezetőnek sem szabad alulbecsülni a változás képességét, melynek segítségével a szervezet hatékonyan fel tud készülni a 21. század kihívásaira – vallják szervezetfejlesztési szakértők. A megújulásra való nyitottság mellett van még 5 kulcstényező, amiről nem árt megfeledkezni!

Az emberi tényező legfontosabb egy vállalat életében, és közülük is a vezető a szervezet kulcsa – vallja Fejes Gábor, az Óbudai Egyetem oktatója. Fontos, hogy egy szervezet olyan vezetővel rendelkezzen, aki elismeri a fejlesztés szükségességét, aki változást akar, mert a változás mindig jó és a 21. században elkerülhetetlen.  Ez egy olyan üzenet, amit minden cégvezetőnek fel kell ismernie.

A változásra való felkészülés a szervezet fejlesztésével kezdődhet. Nem felülről rákényszerített döntéseket kell keresztülvinni egy szervezeten, hanem élővé kell tenni egy emberek által alkotott szervezetet úgy, hogy kíváncsiak vagyunk az emberek véleményére pozíciótól függetlenül , meghallgatjuk őket, bevonjuk a döntéshozatalba, stratégiát alkotunk – hangsúlyozta a szakértő.

Ebben nagy segítségére lehet a vezetőknek egy külső tanácsadó, aki rávilágíthat a régi – sokszor már nem produktív, vagy negatív – beidegződésekre, és kibillentheti a menedzsmentet a megszokott álláspontból. Az új irány közös meghatározása lehet az első lépés a szervezet fejlesztésében.

Nem gondolom, hogy a szervezetfejlesztés csoda. A tanácsadó a megmondóember „a császár meztelen” egy idő után azok a beidegződések működnek, amik nagyon sokszor negatívak. ilyenkor szükséges lehet h valaki kibillentse azt a menedzsmentet abból az álláspontból ahol eddig volt, és legalább közösen elkezdjenek egy új irányt meghatározni.

A szakember a vállalati siker titkának az alábbi 5 tényező szinergikus együttműködését tekinti:

  • bizalom: az a vezető, aki nem bízik a kollégáiban, tévúton jár
  • kommunikáció: mindent meg kell beszélni, embereket tájékoztatni kell, ki kell kérni a véleményüket, oda-vissza
  • példamutatás: hiteles vezetői személyiség
  • csapat: saját heterogenitása mellett homogén kell hogy legyen – nincsenek kivételek, egyéni elvárások persze lehetnek különbözők, de mindenkivel szemben kell, hogy legyen elvárás
  • visszajelzés: akár pozitív, akár negatív (a vállalati kultúrában szokjunk rá a pozitív visszajelzésre: elismerés, megdicsérés)

Ez is érdekelhet