Gazdaságfejlesztés Gazdaságpolitika Mikrohitel Üzletfejlesztés Vállalkozás finanszírozás Vállalkozásfejlesztés

Harminc éve a magyar vállalkozókért

Válságban és fellendülésben, virágzó vagy turbulens gazdasági környezetben, a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kitartóan segítette a mikro- és kisvállalkozókat az elmúlt 30 évben. Kevés tapasztaltabb szereplő van náluk a magyar piacon – lássuk, mi a titkuk, amivel mindig elébe tudtak menni a folyamatosan változó vállalkozói igényeknek.

A Közép-dunántúli régió egyik meghatározó vállalkozásfejlesztő szervezete, a Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány idén ünnepelte alapításának 30. évfordulóját. Működése során változatos, az aktuális gazdasági helyzethez és igényekhez igazodó szolgáltatásokkal segítette az induló és kisvállalkozásokat. Sikerét jól mutatja, hogy honnan indult és hová érkezett:

 

Ügyfelek:

Székesfehérvár és szűkebb vonzáskörzete à teljes Magyarország, bárhonnan elérhető e-ügyintézés

Szolgáltatások:

Mikrohitelezési fő profil Vállalkozásfejlesztés teljes spektruma, kiemelten a digitális marketing

Elismertség:

Lokális jelentőség Nemzetközi szakmai és tudományos együttműködések, díjak, EU-s projekt vezetése

 

 

Az RVA eddigi működése alatt több ezer ügyfél számára nyújtott magas színvonalú szolgáltatásokat, melyek közül legrégebbi, „klasszikus” szolgáltatás a támogatott mikrohitelek folyósítása. Az elmúlt évtizedek során számos kedvező konstrukciót indítottak, a mai napig több mint 7 milliárd Ft-ot helyeztek ki ügyfelekhez. Kiemelendő az RVA Növekedési Mikrohitel, mely – Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával – csak 2,5%-os kamattal finanszírozza a legkisebb (fehérvári székhelyű) vállalkozások növekedési terveit.

 

A pénzügyi segítség mellett az évek során egyre nagyobb hangsúlyt kaptak a komplex üzletfejlesztési szolgáltatások, melyek mára a vállalkozásfejlesztés teljes spektrumát lefedik:

  • Digitális Marketing Iroda
  • üzletviteli tanácsadás
  • pályázatírás
  • kintlévőség kezelés
  • jogi tanácsadás
  • üzleti szoftverek fejlesztése
  • ingatlanok közvetítése
  • vállalati e-learning

 

Az ügyfelek elégedettsége igazolja, hogy az Alapítvány sikeresen teljesíti küldetését (elősegíteni a legkisebb vállalkozók jóllétét). Az ügyfélkörben végzett, éves rendszeres Társadalmi Hatás felmérések kimutatták, hogy az RVA képes számottevően javítani a hozzá forduló vállalkozók életkörülményein. Még a legkisebb mikrovállalkozó ügyfelek is növelni tudták 2 éven belül alkalmazottaik létszámát, árbevételüket és új beruházási projekteket tudtak indítani. Az ügyfelek mintegy 80%-a tapasztalta úgy, hogy az RVA mikrohitel-programja révén javultak életkörülményeik.

A COVID-járvány okozta gazdasági visszaesés időszakában is helyt állt az RVA a vállalkozók oldalán, rendkívüli érdeklődés mutatkozott a cégek részéről a szolgáltatások, főként a támogatott mikrohitel iránt. A tapasztalatok azt mutatják, hogy főként azok a kis családi cégek érdeklődtek az RVA Group hiteltermékei iránt, akik kiszorultak a banki finanszírozásból.

 

Íme, három titok, mely hozzájárult az RVA sikeréhez!

Hallgasd meg az igényeket, és fejlessz! A vállalkozói igények (egyszerű, gyors, bárhonnan elérhető hitelügyintézés) nyomán kezdődött el a Credinfo rendszer fejlesztése 20 évvel ezelőtt. Korát jóval meghaladó szintű, profi mikrohitel információs rendszer jött létre az RVA szakmai szolgáltatásával, melyet külföldön (Norvégia) is bevezettek.
Add meg ügyfeleidnek, amit nem tudnak megengedni maguknak! A profi, modern felszerelésekkel ellátott Digitális Marketing Irodát az a felismerés hívta életre, hogy a legkisebb vállalkozók nem engedhetik meg a drága marketing megoldásokat. Az RVA mellett működő Digitális Marketing Irodát bárki igénybe tudja venni különböző marketing anyagok elkészítéséhez. Az RVA kedvező feltételekkel biztosítja az Iroda infrastruktúráját és szakembereit, valamint segíteni tud a cégek marketingstratégiájának felépítésében.
Lépj szintet! A megyei hatáskörből az RVA hamar kiterjesztette szolgáltatásait országos szintre, és a 2000-es évek elejétől egyre komolyabb nemzetközi együttműködésekben vett részt: mesterszak indítása a Cádizi egyetemmel, és az „ATM for SMEs” című EU-s nemzetközi projekt vezetése. A nemzetközi láthatóságnak és szakmai eredményeknek köszönhetően az RVA itthon is megkerülhetetlen szereplője lesz a non-profit mikrohitelezési területnek.

 

 

30 év mérföldkövei:

1991 Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány megalapítása 47 alapító által, köztük Székesfehérvár MJV Önkormányzata, Fejér Megye közgyűlése
1992 Phare hitelprogram beindítása és Vállalkozásfejlesztési Iroda megnyitása
2001 CREDINFO komplex mikrohitel információs rendszer kidolgozásának kezdete, az RVA szakmai támogatásával
2003 IBM Újrakezdési mikrohitel program beindítása az IBM gyár bezárásával nehéz helyzetbe került munkavállalók vállalkozóvá válásának támogatására
 

2004

CREDINFO komplex mikrohitel információs rendszer bevezetésének kezdete a magyar non-profit mikrofinanszírozó szervezetek körében
2009 Új Magyarország Mikrohitel Program beindítása
2009 A Milánói Giordano Dell’Amore Alapítvány és a European Microfinance Network (EMN) által „Innováció és fenntarthatóság” címen meghírdetett „Mikrofinanszírozás – jó gyakorlatok Európa díj 2009” az öt legjobb gyakorlat közé választották az RVA® Internet alapú szolgáltató- és hitelbírálat menedzsment rendszerére támaszkodó mikrohitelezési eljárását
2011 Az RVA a „BEFEKTETÉS ÉS INNOVÁCIÓ A MIKROFINANSZÍROZÁSBAN – EURÓPA DÍJ 2011” kategória győztese et az „Innovatív technológiák alkalmazása” területen, melyet Londonban hirdettek ki és adtak át egy nemzetközi szakmai konferencián.
2013 I. Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedő megszervezése és sikeres lebonyolítása
2015 Székesfehérvári Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programjának elindítása
2015 Az RVA együttműködési megállapodást kötött az Alapítvány a spanyolországi Cádizi Egyetemmel távoktatási formában elvégezhető üzleti mesterképzés (MBA) indítására vonatkozóan
2016 Az RVA mint vezető partner által kidolgozott ATM for SMEs  projekt támogatás nyert az Európai Unió Interreg Europe programjában, és 10 nemzetközi partner együttműködésében elindult a végrehajtás
2018 II. Országos Középiskolás Diákvállalkozó Vetélkedő megszervezése és sikeres lebonyolítása
2019 “Dare to Live – Dare to Dream” című, mikrofinanszírozást bemutató ismeretterjesztő film elkészítése és bemutatása (több nyelven)
2020 vállalkozásfejlesztési e-learning mesterképzés indítása a spanyolországi Cádizi Egyetem és az RVA együttműködésében
2020 Országos felmérés elindítása és kiértékelése a COVID járvány vállalkozókra gyakorolt gazdasági hatásairól
2021 Az EUs- támogatású ATM for SMEs projekt szakmai eredményeire tekintettel további egy év hosszabbításra nyert támogatást (COVID hatások értékelése)
2021 Digitális Marketing Iroda megnyitása

 

 

 

 

www.rvagroup.hu

 

Ez is érdekelhet