Ingatlan tippek

Rend a lelke! – 7 tipp, hogyan lesz rend a lakásban

Rend a lelke! – 7 tipp, hogyan lesz rend a lakásban

Tisztában vagyunk vele, hogy Ön tudja, hogy mit jelent a rend. Ugyanakkor a szavak mindig többértelműek, mert mindannyian egy kicsit más gondolunk mögéjük. És az sem mindegy, milyen területről beszélünk.

Mi most az ingatlan eladása szempontjából vesszük górcső alá a rend fogalmát. Nem glédába kell ilyenkor rendezni tárgyainkat, szívünkhez nőtt dolgainkat, hanem orbitálisan nagy selejtezést lesz muszáj véghez vinni. Minimum a fényképezés erejéig. Pontokba szedjük, mire kell figyelnie:

  1. Szinte semmilyen használati tárgy ne maradjon látható felületen. A konyhában a pulton és az asztalon ne legyen más látható, csupán egy kellemes érzést keltő dekoráció, ami lehet virág, szobanövény vagy gyümölcs. Esetleg két talpaspohár egy üveg borral. De nyoma se legyen a hétköznapi életnek: ne maradjon kint konyharuha, bögre, kések vagy tárolóeszközök. A tűzhely tetejét is mindenképp hajtsa le.
  2. A nappaliban is a minimálisra kell csökkenteni a látnivalókat. A lényeg a tér, erre kell felhívni a figyelmet majd a fénnyel is, de az egy másik cikkünk témája. Tehát innen is ki kell söpörni minden olyat, ami számunkra a szoba része, de egy idegen szemének zavaró kacat. Ruhákat, papucsot, táskát, laptopot, telefont, poharat, tollakat, vasalódeszkát, ruhaszárítót stb., pakoljunk el. Ami maradhat: a bútorok, azok is minimalizálva, széppé varázsolva, a foteleken mutatós, de a környezethez szervesen illeszkedő színű párnák, egy váza virággal, jól megválasztott szőnyeg.
  3. A hálószobát ugyanígy kezeljük. Ami maradhat, az a bútorzat, valamint egy kellemes ágytakaró, párna, és némi dekoráció, de erről majd a felületek, kiegészítők részben értekezünk.
  4. Ön már kitalálta, hogy a fürdőszobát is teljesen ki kell rámolni, hogy csak a letisztult felületek maradjanak meg, a csempe, és a fürdőszobabútorok által teremtett összkép. Ahogyan egy szálloda weboldalán látja, maximum két, szépre hajtogatott, megfelelő színű kistörölköző elhelyezése egy hófehér térben például mutatós lehet.
  5. Nagyon fontos a mellékhelyiség és az előszoba. Egy kívülálló szemével kell szétnéznie ezeken a helyeken is. A fogason ne legyenek kabátok, szatyrok, a sarokban se legyen betámasztva semmilyen tárgy. Lássuk csak a teret, a makulátlan falakat, a szép padlóburkolatot, illetve a rajta elhelyezett szőnyeget, ha van. A toalett is mentesítve legyen minden mozdítható használati tárgytól. Az ülőke teteje lehajtva tartandó.
  6. Minden egyéb helyiség esetén fenti eljárásokat érdemes alkalmazni ahhoz, hogy olyan képeket tudjunk készíteni, amelyeken az látszik, hogy lakásunk hívogató, átlátható és rendes.
  7. Valamint tiszta! Alapvető, hogy mindenhol ki legyen takarítva, a legkisebb sarokban is, mert ily módon szinte érezzük a kellemes tiszta illatot is. Ezt megerősítendő látogatás előtt mindenképpen szellőztessen ki, hogy élmény legyen a tetszetős lakás láttán hatalmasat sóhajtani.
Vonnák Péter
okl. mérnök informatikus
okl. mérnök közgazdász
okl. digitális marketing szakközgazdász
ingatlan értékbecslő-közvetítő

Ez is érdekelhet