Ingatlan tippek

Nem kell dolgoznod ahhoz, hogy milliomos legyél!

Ugye már Ön is álmodott arról, hogy otthonról, esetleg valamelyik népszerű turistaközpont kikötőiben hajózva keres pénzt anélkül, hogy az különösebb erőfeszítésébe kerülne?

A megoldás: ingatlanbefektetés, mint passzív jövedelem!

Az ingatlanhozamok nagysága Magyarországon 5,24%, mely nemzetközi és Európai szinten is magasnak számít. Mindemellett megállapítható, hogy a lakásárak emelkedése elmúlt években egy körülbelül 10 éves lemaradást hozott be, ugyanakkor a lakásárak a hazai jövedelmek viszonylatában még mindig alulértékeltnek számítanak. Mire következtethetünk ebből?
A 2018-as trendek további lakásár emelkedést hozhatnak, bár ennek mértéke lassuló tendenciában folytatódhat.

Mindannyian szeretnénk jövőbe látni, és megmondani azt, hogy meddig lesznek tarthatóak a rendkívül alacsony kamatlábak, hogy alakulnak a hitellehetőségek, miként befolyásolja az új ingatlan építések gyorsulása, a külföldi befektetők aktív jelenléte, vagy a forint árfolyam a lakásárakat a jövőben, de hozamunk mindettől függetlenül egy kis odafigyeléssel könnyen mederben tartható.

Mi az a 3 legfontosabb dolog, amit a hozamunkat befolyásolja?

  • Elhelyezkedés: ettől függ az, hogy miként tudunk értéket teremteni a potenciális célközönségünk számára. A befektetésünk lokációjának kiválasztása során fektessünk kiemelt figyelmet a célcsoportunk igényeinek felmérésére, hogy később ennek megfelelően kínálhassuk a befektetésünket. Gondolkozzunk a befektetőink fejével, és gyűjtsük össze a számukra fontos és vonzó tulajdonságokat. Válaszoljuk meg kérdéseiket már azelőtt, hogy ők megkérdezték volna. Kínáljunk megoldást problémájukra, és informáljuk őket a befektetésünk tágabb környezetének tulajdonságairól, fejlődési tendenciáiról is.
  • Bekerülési ár: az alkufolyamat végkimenetele, az az ár, amiért a befektetésünkhöz hozzájutottunk. Minél alacsonyabb árat tudunk kialkudni, annál magasabb hozamot realizálhatunk a jövőben. Kulcsfontosságú tényező az alkufolyamat tudatos felépítése, céljaink meghatározása. Informálódjunk előzetesen tárgyalópartnerünkről, becsüljük meg a gyengeségeinket és erősségeinket egyaránt. Készüljünk fel az esetleges kérdésekre, és irányítsuk mi a beszélgetést. Az alkut zárjuk konkrét eredménnyel, majd határozzuk meg az alkufolyamatot követő lépéseket.

Hirdetés minősége: nem elég, hogy jó helyen, és jó áron jutottunk befektetéshez, azt a célunknak

Vonnák Péter
okl. mérnök informatikus
okl. mérnök közgazdász
okl. digitális marketing szakközgazdász
ingatlan értékbecslő-közvetítő

megfelelően tudnunk kell hasznosítani is, legyen szó ingatlanfejlesztésről, eladásról vagy akár bérbeadásról. Ehhez meg kell kezdenünk egy ingatlanfelkészítési folyamatot, mely során az ingatlanunkból kihozzuk a

maximumot. Nagyobb beruházások esetén lehet szó felújításról, komolyabb átalakításokról is. Mindenképp alakítsuk ki ingatlanunkat a célközönségünknek megfelelő módon, az ő igényeihez igazítva. Készítsünk minőségi hirdetés szövegeket, melyeket egészítsünk ki megfelelő fotókkal, videókkal, és a technológia előrehaladásának köszönhető technológiai újításokkal (drónnal készített légi felvételek, 360 fokos kamerák felvételei stb.). A minőségi hirdetések elkészítéséről következő számunkban még több információt tudhatnak meg.

Ez is érdekelhet